Vijf boekentips onderbouw

het_wonderbaarlijke_voorval_met_de_hond_in_de_nacht_w131_h210.jpg
Het wonderbaarlijke voorval met hond in de nacht

Als Christopher ontdekt dat de hond van zijn buurvrouw is vermoord, onderneemt hij een zoektocht naar de dader. Daardoor komt hij er ook achter dat zijn vader hem niet altijd de waarheid verteld heeft. De werkelijkheid zit heel anders in elkaar dan hij tot dan toe heeft gedacht.

 

de_gelukvinder_w131_h210.jpgDe gelukvinder 

Hamayun leeft met zijn vrijdenkende ouders en broertjes in Afghanistan waar de Taliban een schrikbewind voeren. Hierdoor is het leven van Hamayuns vader in gevaar. Als Hamayun acht jaar is, vlucht de familie. Telkens als hij denkt dat ze ergens kunnen blijven, moeten ze weer verder vluchten. Na een angstige vlucht en vele omzwervingen komen ze aan in Nederland. Hier hoopt hij zijn geluk te vinden, want hier in Nederland mogen ze denken en zeggen wat ze maar willen. Ook hier zijn ze echter niet veilig.

9200000011049413_w131_h210.jpg

Wonder


Als je tien bent, wil je vooral niet te veel opvallen: voor je het weet lig je eruit. Maar wat als je er ongewoon uitziet? Héél ongewoon?August (Auggie) Pullman is geboren met een zeer ernstige gezichtsafwijking. Op zijn nieuwe school wordt hij gepest, maar hij besluit moedig te blijven vechten voor zijn plek onder de zon – en het lukt hem nog ook.

 

tiffany_dop_w131_h210.jpgTiffany Dop

Om weg te komen uit de achterbuurt waar ze is opgegroeid wil Tiffany een baby krijgen. Probleem is wel dat ze pas 13 jaar is en zelfs nog nooit met een jongen heeft gezoend. Dus is de vraag: hoe vindt ze een jongen die de vader van haar kindje wil worden? Of, zoals Tiffany het zegt: waar haal je een soavrije seksmachine vandaan?

 

JL_9001865658_VRIEZER_WEB.pngDe jongen die zijn moeder in de vriezer stopte

Als de dertienjarige Hein op een dag uit school komt, zit zijn moeder dood op de bank. Na de schrik en de paniek dringt al snel de keiharde werkelijkheid tot hem door.  Hein heeft geen contact met zijn vader en hij beseft dat zijn hond naar het asiel moet en hijzelf naar een weeshuis zal worden gestuurd. Ten einde raad besluit hij gewoon verder te leven, alsof er niets is gebeurd. Alsof zijn moeder nog leeft. Maar waar laat hij haar?

 

bron: Lezen voor de lijst, bol.com